Jong geleerd

Tijdens de krokusvakantie (alweer 2 weken geleden) hield ik samen met de dochters een creatief dagje. Naast het bakken en versieren van cakepops, haalde ik ook mijn naaimachine boven. Lien is al een tijdje vragende partij om toe te kijken hoe ik bepaalde naaisels maak, maar meestal werk ik daar enkel aan als de kroost in bed ligt. "Wat zouden ze ervan vinden om zelf eens iets in mekaar te zetten?" Op die vraag werd heel enthousiast gereageerd. Ik koos voor een eenvoudig projectje, met veel variatie: een kussentje. Alles deden ze zelf, het tekenen en uitknippen van het "patroon" op een cornflakes-doos, het overtekenen op 2 zelfgekozen lapjes stof en die uitknippen, het stikken, hoekjes bijknippen, keren en opvullen. De enige hulp van mijn kant was het vastspelden van de lapjes, de snelheid van het naaimachine regelen, en het keergat dichtnaaien. Elke stap werd wel voorgedaan, wat resulteerde in 2 kussen-gewichtjes.


(met dank aan de knappe knoopjes voor deze foto)

En de dochters waren terecht fier op hun creaties. Foto's van het maakproces zijn er niet (de huisfotograaf was werken), van het resultaat wel...