(Zwarte) Pieten

Vandaag kwam de Sint op bezoek in de school. De kinderen van de lagere school entertainen de kindervriend en zijn assistenten dan naar goede gewoonte met een optreden. Het eerste leerjaar van juf Liesbeth en juf Lynn gaf het beste van zichzelf in de "pepernotensamba", verkleed als zwarte pieten. We moesten zelf zorgen voor het pietenpak, maar mochten niets kopen. Een kleurrijke short en tshirt met een zwarte kousenbroek was voldoende. Maar in mijn (creatieve) brein ontstonden al onmiddellijk enkele ideeën om het pak zelf te maken...

De pofbroek vormde geen probleem. Het patroon van de short dat ik al eens verlengde voor de clownenbroek kon nu opnieuw dienst doen. Voor de muts vond ik ook snel enkele links naar een eenvoudig modelletje. Omdat ik het niet over mijn (moeder)hart kon krijgen om onze kleuter niet verkleed naar school te sturen, maakte ik de muts en broek in 2-voud. Na veel geprutst met en gevloek op het stof (panne de velours van bij Stoff.be) mocht het resultaat geshowed worden.

Kaat
Kaat
KaatGek
KaatGek

Ze waren allebei heel content met hun tenue, maar ik was nog niet helemaal tevreden. Voor Lien moest er toch nog een "bovenstuk" bij. Afgelopen zaterdag op het Sintpaleis inspecteerde ik de pietenpakken al, maar zo'n model was me toch teveel werk. Dus maakte ik uiteindelijk de cape van diezelfde link...

Lien
Lien
LienGek
LienGek

En zo trokken ze deze morgen naar school. Het schminkgedeelte namen de juffen voor hun rekening.

2013Dec04_3388_550px.jpg