Lucy

Het boek Zelfgemaakte kleertjes ligt al heel lang in mijn kast. Er staan zoveel toffe rokjes en kleedjes in, maar de tijd vinden hé... Toen het tweede deel uitkwam, ben ik er toch maar eens aan begonnen. Vorig jaar maakte ik al het Lara rokje van Coupcoup, maar dat was redelijk nipt. Dus ging ik nu voor het gelijkaardige Lucy rokje.

Al snel stootte ik op een moeilijkheid. Achteraan moest er een splitbeleg komen, maar enkele testlapjes leverden niet het gewenste resultaat. Het rokje verdween in de UFO (unfinished objects) zak. Tot ik een testversie mocht maken van de Swing skirt. Die is achteraan afgewerkt met een blinde rits, en dat kon ik ook wel doen voor het Lucy rokje.

Als je voor de overheid werkt, is 15 november een vrije dag (dankjewel koning). Kinderen naar school, mdh werken. Een dagje helemaal voor mezelf en mijn naaimachine. Het Lucy rokje werd terug uitgehaald, de schaar in het achterpand gezet, en een blinde rits ingezet. Het rokje werd hierdoor wel een kleine 2cm smaller, maar gelukkig nam ik een grotere maat, en past het rokje heel goed.

2013Dec21_3608_550px.jpg
2013Dec21_3609_550px.jpg
2013Nov16_3044_550px.jpg
2013Nov16_3046_550px.jpg

Stof buitenkant: plaatselijke stoffenwinkel

Stof beleg: Boekenvoordeel

Paspel: New York