Stof voor durf-het-zelvers

Dit boek ligt al een tijdje bij mijn naaigerief. Er staan prachtige dingen in maar het was er nog niet van gekomen er iets uit te maken (rokjes hangen er voorlopig genoeg in de kast en kleedjes zijn pas voor de zomer). Tot de rits van mijn iPod hoesje het begaf...

Het patroon voor een nieuw hoesje tekende ik over van het vorige, en de werkbeschrijving van de iPadhoes werd erbij genomen. Ik gebruikte een lapje imitatieleer dat ik kocht om er het Inge Snuffel handtasje mee te maken, maar dat bleek na de kadootjestijd niet meer nodig te zijn. Moeke maakte er immers eentje voor mij en mijn zus. Voor de voering greep ik terug naar de overschot van de winterjas, en stopte er een laagje wattine tussen.

Onderaan was het hoesje nogal krap (bij het oorspronkelijke ging de rits helemaal tot onder en daar had ik geen rekening mee gehouden), dus tornde ik een gedeelte terug los om het met een kleinere naadwaarde terug vast te stikken. Nu past het perfect. Alleen spijtig dat ik iets te hard aan de draad trok en het imitatieleer daardoor scheurde :-( Weer een les geleerd: als je met imitatieleer werkt, moet het van de eerste keer goed zijn...

Gelukkig is de schade beperkt en zo lang zal het hoesje ook geen dienst meer moeten doen. Ik heb de iPod immers al meer dan 3 jaar...

Omdat het resultaat best geslaagd was, maakte ik ook nog een nieuw jasje voor mijn eReader, want de vorige versie was nogal aan de dunne kant en beschermde niet genoeg. Het patroon van de iPadhoes werd verhoudingsgewijs verkleind en ik verving de wattine nu door gewatteerde voering die ik ook al gebruikte voor de statieftas, zowel tegen het imitatieleer als tegen de gestreepte voering. Lekker dik...

En hier liggen ze dan gebroederlijk (of is het gezusterlijk?) bij elkaar...

Nu volgen er eerst enkele verplichte retouches (knoop aannaaien, zoom terug vastnaaien, voering in een gekochte rok zetten) :-( En daarna begin ik aan een volgend groot (dubbel)project. Je bent gewaarschuwd, 't zal hier dus weer even stil zijn...