Pennenzakken

Vorig jaar begon ik zelfgemaakte kadootjes mee te geven naar verjaardagsfeestjes. Ondertussen heeft (bijna) iedereen een knikkerzakje gehad en zijn de eerste 6-jarigen feestjes alweer achter de rug. Een nieuw jaar, een nieuw kado. En het werden pennenzakken volgens haar  methode (met het eerste leerjaar in zicht gaat dat zeker van pas komen). In tegenstelling tot vorige keer startte ik met een exemplaar voor de dochters, assorti met hun knikkerzakje.

Ze werden gevoerd met gebolde toile ciree (een stukje tafellaken van de wibra) zodat er zonder risico stiften in kunnen. Die toile ciree was nogal aan de stugge kant, dus voor het extra exemplaar nam ik geruite toile ciree van de Ikea (de gele variant gebruikte ik hier al).

Bij het zien van de eerste exemplaren waren de kinderen heel enthousiast, maar hun voorkeur ging uit naar andere exemplaren dan ik in gedachten had. "Mama, ik wil de rode want wij zijn over de lettertjes aan het leren." "Dan wil ik de vogeltjes!" Een nieuw exemplaar (met het juiste label) werd dan maar onmiddellijk voorzien van haar naam (hoe ik die op de reeds afgewerkte versies moet krijgen, wordt nog zoeken).

Voor een jongenskado koos ik een stoerder stofje (letters lijken mij nog wel ok, maar de hartjes en bloemetjes zijn er waarschijnlijk teveel aan).

Stofjes komen weer van bij Onlinestoffen.nl.