Assorti

Lang geleden kocht ik een grote lap grijs-blauwe tricot. Toen stond al vast dat ik er een rok van zou maken. Maar welke? Patroontjes voor een tricot rok zijn niet gemakkelijk te vinden. Tot ik besloot om, met de hulp van de naailerares, een van de vele zalig passende tricot rokken die ik al kocht bij Lola&Liza na te tekenen.

Zo volgen er zeker nog meer, alleen een "maatje" kleiner (vergeet ik steeds bij tricot).

Ondanks het ontbreken van roze en paars vond Lien het een mooie rok en vroeg ze of ik voor haar ook iets kon maken uit dat stof. Het liefst een kleedje... Opnieuw begon de zoektocht naar een patroon. Tot tante Elke de link doorstuurde van een racerback dress. Ideaal. Er werd snel een mini lapje bijpassende tricot gekocht voor de boordjes aan hals- en armuitsnijdingen. En klaar was het kleedje. Alleen, veel te groot :-(  Zijnaden werden aan weerskanten 2cm ingenomen. Ook die halsrand leurde nog te fel. Helemaal losgetornd, en dan de raad uit blogland opgevolgd om zo’n tricot boord slechts 70% van de lengte te nemen en goed uit te rekken. Zo past het veel beter...

Alleen volgende keer nog een vlieseline naadbandje instrijken tegen het uitleuren. En zo worden we ooit nog een professionele naaister ;-)