Bernina blogproject

Vorige zomer las ik op de blog van Bernina al een oproep om deel te nemen aan hun blogproject. Ik had geen idee wat ervan te verwachten, en was ook te laat om in te schrijven. Maar toen ik de blogposts zag, wist ik dat ik de volgende keer sneller zou zijn. De deelnemers kregen immers een grote lap stof, moesten daar voor een bepaalde datum iets mee maken en er een artikeltje over schrijven. Eind vorig jaar was er een nieuwe oproep die ik toch maar links liet liggen (rode fluweel is niet echt mijn ding, het was dan ook een kerst-blogproject). Maar een dikke maand geleden kwam de vraag voor deelnemers aan het zomer-blogproject. Deze keer was ik er als de kippen bij, en ontving een hele grote lap stof. Toen ik me inschreef, had ik een tas in gedachten (zoals deze reversible bag of deze boleo of deze ruime tas of ...). Maar bij het zien van de stof voelde ik meer voor een dekentje zoals ik eerder op het Van Katoen event kocht. Dan moeten de dochters er niet om vechten... Alleen, een dekentje met fleece als je een week later naar het zonnige Mallorca vertrekt?!?! Toch maar niet. Er werden snel 2 meisjesrokjes gemaakt volgens een patroon uit de Knippie van december/januari 2010.

Op reis bleken haarbanden ineens populair bij de dochters. Dan voor elk maar eentje assorti met het rokje (naar het model van een haarband die jaren geleden eens bij de Flair zat en perfect bleek te passen en goed bleef zitten). En dan zag ik bij Martien toffe halskettingen gemaakt uit stof en houten kralen. Zo maakte ik er ook voor elk eentje uit het Bernina stof. Een foto van de hele outfit volgt nog. Gelukkig blijft er nog genoeg stof over voor het dekentje, maar met deze tropische temperaturen gaan we dat voorlopig niet nodig hebben, en zal het waarschijnlijk niet afgeraken voor de deadline van het blogproject...