T-shirts

Net zoals Martien en Karen en zoveel andere dames (zonder blog of die er nog niets over verteld hebben) ging ik afgelopen maandag naar de Knappe Knoopjes thema avond. We maakten er allemaal t-shirts uit tricot.

Hoewel ik eerder al met tricot werkte (rokken en kleedjes), leerde ik toch nog enkele dingen bij, zoals de 3/4e regel voor de boordstof aan de kraag, of het eerst inzetten van de mouwen en dan pas mouw- en zijnaden tegelijk dichtstikken.

Met de overlock ging het allemaal zo snel, dat ik er ineens 2 maakte. Alleen het omzomen liet ik voor thuis, nadat de dochters de t-shirts eerst gepast hadden.

Voor het eerste t-shirt gebruikte ik het stof dat eerder al eens passeerde voor de topjes. Bijpassende boordstof werd snel gevonden. En Kaat was onmiddellijk content...

Voor het tweede exemplaar liet ik de boordstof achterwege en gebruikte ik voor de kraag gewoon dezelfde tricot als voor het t-shirt. Dat ging even goed. Alleen vond Lien het t-shirt nogal saai, en flockte ik er nog een figuurtje op.

Het stofje werd speciaal gekocht bij Bambiblauw om te combineren met het Lara rokje. En de kousen vond ik bij Lola & Liza, waar ze sinds kort ook een meisjescollectie hebben.